Οδηγίες xρήσης

Θηλασμός

Eξάγετε μερικές κουταλιές μητρικού γάλακτος σ’ ένα αποστειρωμένο δοχείο και προσθέστε 4 σταγόνες LACTEEZE. Η πρώτη μερική ποσότητα γάλακτος που εξέρχεται σε κάθε τάϊσμα από κάθε στήθος περιέχει το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης. Δώστε αυτό το μίγμα στο μωρό σας και στη συνέχεια θηλάστε το κανονικά. Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι αυτή η μέθοδος δημιουργεί μια «επικάλυψη» για το πεπτικό σύστημα του μωρού που επιτρέπει τη φυσιολογική πέψη του υπόλοιπου γάλακτος.

Τυχόν περίσσεια ποσόητα LACTEEZE θα αποβληθεί μέσω της πεπτικής οδού.

Μητρικό γάλα που έχει εξαχθεί με θήλαστρο

Προσθέστε 4 σταγόνες LACTEEZE ανά 50ml ζεστού μητρικού γάλακτος που έχει εξαχθεί με θήλαστρο (όχι καυτό, περίπου 30-40οC), ανακινήστε καλά και περιμένετε 30 λεπτά πριν ταίσετε το μωρό σας. Μην το ψύχετε. Με τον τρόπο αυτό θα διασπαστεί περίπου το 90% της λακτόζης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε 2 σταγόνες LACTEEZE ανά 50ml ζεστού μητρικού γάλακτος, ανακινήστε καλά και περιμένετε 5 λεπτά πριν το ψύξετε για 4 ώρες πριν την κατανάλωσή του. Με τον τρόπο αυτό θα διασπαστεί περίπου το 80% της λακτόζης .

Κατεψυγμένο μητρικό γάλα

Ακολουθήστε τις οδηγίες που ισχύουν για το μητρικό γάλα που έχει εξαχθεί με θήλαστρο και βεβαιωθείτε ότι δεν θα βάλετε το μίγμα στην κατάψυξη πριν ολοκλήρωθεί η διαδικασία διάσπασης. Απλώς αποψύξτε και χρησιμοποιήστε το όπως χρειάζεται. Πετάξτε το γάλα που τυχόν έχει περισσέψει αφού έχει αποψυχθεί. Μη το καταψύξετε πάλι.

* Σημείωση: το LACTEEZE είναι ένα ένζυμο που ενεργεί καλύτερα σε ζεστές συνθήκες. Μην το προσθέτετε σε πολύ κρύο ή καυτό γάλα. Ταχύτερη και μεγαλύτερη ποσοστιαία διάσπαση της λακτόζης, επιτυγχάνεται με την αύξηση του αριθμού των σταγόνων ή/και με την αύξηση της ώρας παραμονής του μίγματος σε ενεργή κατάσταση ζύμωσης.

Πηγή λακτάσης: Saccromyces


Lacteeze Lacteeze
Lacteeze Lacteeze Lacteeze

Lacteeze