Σχετικά με τη Δυσανεξία στη Λακτόζη

Γιατί κάποιοι άνθρωποι παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη;

Η δυσανεξία εμφανίζεται όταν στον οργανισμό δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα του ενζύμου της λακτάσης. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους :

  • Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να είναι κληρονομική. Ορισμένες φυλές και πληθυσμοί γεωγραφικών περιοχών έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες (προδιάθεση) να παρουσιάσουν αυτή την πάθηση (βλ. διάγραμμα που ακολουθεί για στατιστική ανάλυση).
  • Η παροδική ανεπάρκεια λακτάσης είναι μια συχνά απαντώμενη πάθηση σε βρέφη που είναι αποτέλεσμα ανώριμου πεπτικού συστήματος κατά τη γέννηση. Εχει αποδειχτεί ότι αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε κάποια βρέφη με κολικούς και συνήθως διορθώνεται από μόνος του μέχρι την ηλικία των τεσσάρων μηνών.
  • Ο οργανισμός μας υπό φυσιολογικές συνθήκες παράγει το ένζυμο της λακτάσης αντιδρώντας προς τη λακτόζη που περιέχεται στο μητρικό γάλα. Σε κάποια άτομα η παραγωγή λακτάσης μειώνεται καθώς μεγαλώνουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σταδιακή αύξηση των συμπτωμάτων της δυσανεξίας λακτόζης στους ενήλικες.
  • Η δυσανεξία στη λακτόζη μπορεί να προκληθεί από διάφορες διαταραχές του εντέρου ή της πέψης που μπορεί να είναι παροδικές. Ο τραυματισμός του λεπτού εντέρου, ιώσεις, πιθανές ασθένειες του γαστρεντερικού, ραδιοθεραπεία, χημειοθεραπεία, εγχείρηση εντός της κοιλιακής χώρας.
Παιδιά στην Αυστραλία Ενήλικες Αυστραλοί Άλλες χώρες
Πληθυσμός % Πληθυσμός % Πληθυσμός %
Ασιάτες στην Αυστραλία 93% Ασιάτες στην Αυστραλία 95% Μαύροι Αφρικής 95%
Αβορίγινες 84% Αβορίγινες 84% Ινδοί 90%
Λευκοί (Καυκάσιοι) Αυστραλοί 3-9% Λευκοί (Καυκάσιοι) Αυστραλοί 4-17% Ασιάτες 90%
Έλληνες στην Αυστραλία 56% Αφρο-αμερικανοί 75%
Μεσογειακοί 60%

Lacteeze Lacteeze
Lacteeze Lacteeze Lacteeze

Lacteeze