Σχετικά με τη Δυσανεξία στη Λακτόζη

Συμπτώματα της δυσανεξίας στη λακτόζη

Τα συμπτώματα σε γενικές γραμμές είναι το φούσκωμα και το αίσθημα δυσφορίας στην κοιλιακή χώρα - υπερβολικά αέρια ή μετεωρισμός, πόνος (κράμπες), ναυτία και υδαρείς κενώσεις.

Η βαρύτητα των συμπτωμάτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένου και του επιπέδου της δυσανεξίας στη λακτόζη που παρουσιάζει κάθε άτομο, το ποσό της λακτόζης που καταναλώνει, η ηλικία του και η εθνοτική του καταγωγή.

Κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν σε πολύ μικρές ποσότητες λακτόζης όπως η επικάλυψη ενός χαπιού, ενώ άλλοι μπορούν να αντέξουν ικανές ποσότητες γαλακτομικών προϊόντων πριν παρουσιάσουν τα συμπτώματα.

Τα βρέφη μπορεί να παρουσιάσουν πρόσθετα συμπτώματα όπως εκνευρισμό, κολικούς και μερικές φορές έντονο κοιλιακό άλγος.

Τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται 30 λεπτά έως και μερικές ώρες μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν λακτόζη, αλλά μπορεί να καθυστερήσουν να εμφανιστούν μέχρι και 48 ώρες λόγω του επιπέδου της αδιάσπαστης λακτόζης στο έντερο που συσσωρεύεται καθώς περνάει η ώρα.

Τα βρέφη που τρέφονται με σκόνη γάλακτος αγελάδος ή τα οποία αντιδρούν στη λακτόζη του μητρικού γάλακτος μπορεί να παρουσιάζουν σχεδόν αδιάκοπα συμπτώματα.


Lacteeze Lacteeze
Lacteeze Lacteeze Lacteeze

Lacteeze